Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Britse kranten: "Plan om Britse royals te evacueren als brexit uit de hand loopt"

Als een brexit leidt tot grote rellen in de Britse hoofdstad Londen, dan zou de Britse koninklijke familie geëvacueerd worden. Dat schrijven The Sunday Times en The Mail on Sunday die naar eigen zeggen een geheim plan konden inkijken. Het zou gaan om plannen die al bestaan sinds de Koude Oorlog, maar nu zijn aangepast aan de brexit.

Er zou dus een plan zijn om de Britse koninklijke familie te evacueren mocht de brexit uit de hand lopen. Dat schrijven twee Britse kranten vandaag. Het gaat om The Mail on Sunday en The Sunday Times. Volgens de kranten gaat het om plannen die dateren uit de Cubacrisis in volle Koude Oorlog, maar nu zijn aangepast aan de brexit.

In het plan wordt gevreesd voor grote rellen in Londen na een no-dealbrexit. Die zouden kunnen ontstaan door gebrek aan voedsel en medicijnen. The Sunday Times laat in elk geval weten dat ze de geheime locatie kennen waar de koninklijke familie heen zou worden gebracht, maar dat ze die om veiligheidsredenen uiteraard niet meegeven.

In The Mail on Sunday wordt brexiteer Jacob Rees-Mogg aan het woord gelaten die het plan "lachwekkend" en "bangmakerij" noemt. Hij verwijst hiervoor naar de Tweede Wereldoorlog. "Tijdens de bombardementen van Londen door de Duitsers heeft de koninklijke familie Londen niet verlaten", zegt hij.

Meest gelezen