Videospeler inladen...

Inbrekers dringen bankkluis binnen via de riolering in Antwerpen

In Antwerpen is vanmiddag een inbraak vastgesteld in een filiaal van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei. De dieven zijn het kantoor wellicht kunnen binnendringen via de riolering. De politie wil voorlopig niet kwijt of er iets is buitgemaakt en zo ja hoeveel die buit bedraagt.

De politie is een onderzoek gestart naar de manier waarop de inbrekers tewerk zijn gegaan. Mogelijk zijn ze binnengeraakt via de riolering. 

"Bij aankomst van de politie konden inbraaksporen worden vastgesteld aan de binnenkant van de kluis", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "We hebben eerst metingen naar gas laten uitvoeren om te zien of het veilig was om daarin af te dalen. In de riolering hebben we vervolgens nog een tweede tunnel gevonden die uitkwam in een pand in de Nerviërsstraat."

Er zouden nog geen verdachten zijn opgepakt. Over de buit is nog veel onduidelijkheid. Volgens de politie zijn er verschillende kluizen opengebroken, maar of daar iets in zat, is niet bekend. Vermoedelijk gaat het om kluizen van klanten.

BNP Paribas Fortis geeft voorlopig geen commentaar.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen