Zeehond gered... tussen de schapen in Nazareth 

De brandweer en politie van Nazareth hebben zondag 3 februari een opmerkelijke reddingsactie ondernomen. In de loop van de namiddag kregen ze de melding dat er op een weide in de Pontweg een zeehond was gesignaleerd. Buurtbewoners hadden het dier uit een gracht zien kruipen en het waggelde daar rond tussen de schapen.

Volgens Alisa Coessens van de brandweerzone Centrum is het dier vermoedelijk de Schelde opgezwommen en in de buurt van Nazareth in een beek terechtgekomen. Het is daar aan land geklauterd en waggelde rond tussen de schapen.

Het dier verkeerde in goede gezondheid en werd door de brandweer meegenomen naar de kazerne. Daar is het later op de dag opgehaald door medewerkers van Sea Life in Blankenberge. Die hebben de zeehond gechipt en weer vrijgelaten in de Noordzee.

kasto80

Meest gelezen