Twee maanden na haar tweelingzus overlijdt ook Marcella (95)

In rusthuis Vogelzang in Heverlee bij Leuven is gisteren Marcella Schollaert overleden. Marcella was de zus van Jeanne en samen waren ze de bekendste én oudste tweeling van Vlaanderen. In november vorig jaar was Jeanne al overleden.

De gezondheid van Marcella ging al een tijdje achteruit waardoor ze vorig jaar in het rusthuis belandde. De twee zussen werden zo voor het eerst in 70 jaar gescheiden. Toen Jeanne, die alleen in hun appartement was achtergebleven, een ongelukkige val maakte en even later overleed, bleef Marcella verweesd achter. In rusthuis Vogelzang zagen de verplegers afgelopen week haar toestand achteruit gaan. Zondag is Marcella dan overleden.

Jeanne en Marcella waren iconen in Leuven. Ze werden bekend in heel Vlaanderen toen ze in het VTM-programma "Het hart van Vlaanderen" elke week hun zegje mochten doen. In Leuven zag je ze geregeld samen door de stad trekken. Altijd gelijk gekleed, altijd goed geluimd. Ook bij Radio 2 Vlaams-Brabant waren Jeanne en Marcella graag geziene gasten. Hoewel ze gek waren op champagne kon Radio 2 hen overtuigen om bier te komen proeven tijdens de biermaand. Hoe dat afliep zie je in onderstaand filmpje. 

Marcella is net als haar zus Jeanne 95 jaar geworden. 

De vrolijke Leuvense tweelingszussen namen in 1986 deel aan het tv-spelprogramma "Hoger lager" met Walter Capiau.

Meest gelezen