Videospeler inladen...

Belgisch wereldrecord skydiven in windtunnel

Het Belgische nationale militaire team skydiven Hayabusa heeft afgelopen weekend op de Windgames in Spanje een wereldrecord gevestigd in een windtunnel. Ze slaagden erin om 354 figuren te vormen in 10 rondes van 35 seconden. Dat is gemiddeld meer dan 1 figuur per seconde, een wereldrecord. 

Tijdens de Windgames in Spanje komen de beste skydiveteams ter wereld samen. Ze leggen hun proeven af in een windtunnel. Dat is een gigantische tube van glas waardoor een luchtstroom van 200 kilometer per uur wordt gevormd. Onze militairen namen deel aan de discipline formatiespringen. Daarin zijn ze wereldtop. In Spanje wonnen ze niet alleen in hun discipline, ze hebben hun naam nog eens alle eer aangedaan door als eerste team gemiddeld meer dan 1 figuur per seconde te vormen. 

Meest gelezen