Archieffoto
imageBROKER/Guenter Fischer

Belgische snowboarder (24) omgekomen bij lawine in Noord-Italië

Een 24-jarige Belg is om het leven gekomen bij een lawine in Livigno, in Noord-Italië. Dat melden Italiaanse media op basis van de reddingsdiensten en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken. Het ongeval gebeurde gisterenmiddag. Een vriend van het slachtoffer sloeg alarm, maar er kon geen hulp meer baten. De twee waren buiten de piste gaan snowboarden, aldus de Italiaanse reddingsdiensten.

De Italiaanse hulpdiensten meldden het ongeval gisteravond laat via Facebook. In onderstaand bericht staat dat het mis ging nadat de twee Belgische snowboarders de piste hadden verlaten.

Terwijl zijn vriend al verder aan het afdalen was, bleef het slachtoffer achter. Toen de jongeman lang wegbleef, sloeg zijn vriend alarm, waarop een zoekactie op touw werd gezet. De hulpdiensten vonden de snowboarder uiteindelijk onder een paar meter sneeuw.

In Courmayeur, in de buurt van de Franse grens, zijn ook vier skiërs bedolven geraakt onder lawines: twee Britten en twee Fransen. Na een zoektocht met speurhonden en helikopters hebben de Italiaanse reddingsdiensten al drie lichamen teruggevonden. De vierde skiër is nog vermist.

Meest gelezen