Archiefbeeld ter illustratie.
BELGA/JANSENS

Chauffeurs van De Lijn Limburg staken voort

De buschauffeurs van De Lijn in Limburg en van de onderaannemers blijven staken. Er is overleg geweest tussen vakbonden en directie, maar dat heeft weinig opgeleverd.

De directie is niet ingegaan op de essentie van de eisen, zegt Geert Witterzeel van de christelijke vakbond. "Het grote struikelblok blijft het budgettaire plaatje. Wij willen betere diensten voor de mensen: dat ze na vier uur 30 minuten pauze kunnen nemen", zegt de vakbondsman. "Dat budget is beschikbaar, maar pas voor volgend jaar. Wij vragen het budget te vervroegen en dat de nieuwe diensten aan die normen zouden kunnen voldoen." 

Overleg alle kansen gegeven

De Lijn zegt dan weer dat ze het overleg alle kansen heeft gegeven. Woordvoerster Inge Debruyne: "De directie betreurt dat de vakbondsactie wordt voortgezet. Ze heeft het overleg alle kansen gegeven en zal dat ook blijven doen. Er is een actieplan naar voor geschoven met maatregelen om de planning voor de chauffeurs zo leefbaar mogelijk te houden."

Morgen staken de chauffeurs dus voort. Het is nog niet duidelijk of de bereidheid tot actie even groot zal zijn. Reizigers kunnen morgen terecht op https://verstoring.delijn.be .

Meest gelezen