Videospeler inladen...

Delhaize kondigt maatregelen aan na storm van kritiek op plastic verpakking van gadgets 

Delhaize gaat verzamelbakken voor plastic aan de kassa's plaatsen waarin mensen de verpakking kunnen achterlaten van de bouwblokjes die de supermarktketen sinds vorige week uitdeelt. Het bedrijf bekijkt ook hoe het verpakkingsafval in de winkels nog meer kan beperken. Delhaize kreeg tijdens het weekend een storm van kritiek omdat het piepkleine bouwblokjes uitdeelt aan klanten, in een grote plastic verpakking. 

"Bedankt Delhaize, voor de plastic rommel en goeie timing ook met de klimaatmarsen," of: "Voor Delhaize is onze aarde onuitputtelijk". Het zijn maar enkele van de honderden geïrriteerde reacties op social media afgelopen weekend. Klanten klagen over de grote plastic verpakkingen die ze bij de kassa toegestopt krijgen met daarin: 1 gratis (plastic) bouwblokje dat ooit een blokjes-supermarkt kan worden.

Delhaize biedt z'n excuses aan. "We begrijpen de verontwaardiging," zegt Roel Dekelver van Delhaize in "De ochtend" op Radio 1. "We geven grif toe dat we een inschattingsfout hebben gemaakt met deze actie, en vandaar dus onze excuses."

Wij hebben een inschattingsfout gemaakt met deze actie

Roel Dekelver, woordvoerder Delhaize

Verzamelbakken bij de kassa

Maar het gaat dus verder dan excuses. Naar eigen zeggen "om de fout deels goed te maken", kondigt Delhaize ook maatregelen aan: "Er komen deze week extra verzamelbakken aan onze kassa's voor plastic afval. Mensen die dat wensen, kunnen daar de verpakking van de bouwblokjes achterlaten."

Dekelver zegt ook dat Delhaize bekijkt hoe het plastic afval in de winkels nog meer kan terugdringen: "We gaan in contact treden met verschillende organisaties om te kijken hoe wij nog meer kunnen samenwerken om plastic afval in België te verminderen. En ten slotte zullen wij in de komende weken en maanden nog acties lanceren vanuit Delhaize, om nog meer inspanning te leveren bij het vermijden van plastic afval."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen