Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Dodental na dambreuk Brazilië loopt op tot zeker 134

Elf dagen na de dambreuk in Brumadinho in het zuidoosten van Brazilië is het dodental opgelopen tot zeker 134. Er zijn ook zo'n 200  mensen vermist, deelt de Braziliaanse brandweer mee. De zoektocht werd zondag en maandagochtend gestaakt wegens het slechte weer, maar is intussen weer hervat. De brandweer gaf toe dat het mogelijk is dat sommige lichamen niet meer zullen worden gevonden.

De dam van de ijzerertsmijn in Brumadinho, in de Braziliaanse staat Minas Gerais, begaf het op 25 januari. Er ontstond een enorme modderstroom die huizen, mensen en dieren meesleurde en begroef. Een oppervlakte van ongeveer 290 hectare, ongeveer zo groot als 400 voetbalvelden, ligt bedekt met zowat 12 miljoen kubieke meter slib.

De eigenaar van de mijn, de firma Vale, biedt de familie van de slachtoffers geld aan. De firma is bereid om per dode of vermiste 100.000 reais (23.600 euro) te betalen. Volgens een woordvoerder gaat het om een vrijwillige geste, niet om een schadevergoeding.

Meest gelezen