Gevel van Hogeschool Gent deels ingestort

Op campus Ledeganck van de Hogeschool Gent, waar de lerarenopleiding zit, is een deel van de gevel ingestort. Er vielen geen gewonden. Wel werden twee geparkeerde wagens bedolven onder steengruis.

Een dakkapel van de oude directeurswoning viel een tiental meter naar beneden. Die kwam met een grote klap terecht op twee geparkeerde wagens, met grote schade tot gevolg. Het hek voor de wagens is ook volledig vernield door het steengruis.

De brandweer kwam ter plaatse om de losse stukken te verwijderen en het puin te ruimen. “Het is een gevaarlijke situatie”, zegt de brandweer. “Er is nog instortingsgevaar, sommige delen zitten zeer los. Met de dooi en de sneeuw kan dat voor gevaar zorgen.” De wind heeft volgens de brandweer een rol gespeeld, doordat het over een plat brokstuk ging.

Beschermd monument

De oude directeurswoning is een beschermd monument, volgens de campusbeheerder. “We hebben deze zomer nog herstellingen gedaan. Het dak werd deels opgelapt, ook werden er planten verwijderd van de gevel."

Wat er met het gebouw zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Er komt nog een preventieadviseur langs en er zal een bredere perimeter worden afgesloten.

kasto80

Meest gelezen