Videospeler inladen...

LIVE: Politieke kopstukken in debat bij VBO

Vlaamse en Waalse kopstukken gaan met elkaar in debat op het event 'Less is More 2019' van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). Ze krijgen er een aantal actuele thema's voorgeschoteld waarover ze hun standpunten verduidelijken. Het debat wordt gemodereerd door Ivan De Vadder (VRT NWS) en Béatrice Delvaux (Le Soir) en wordt live op vrtnws.be en op Facebook gestreamd.

De politici die deelnemen aan het debat:

 • Wouter Beke (CD&V)
 • Gwendolyn Rutten (Open VLD)
 • Meyrem Almaci  (Groen)
 • Jan Cornillie (SP.A)
 • Johan Van Overtveldt (N-VA)
 • Karine Lalieux (PS)
 • Jean-Marc Nollet (Ecolo)
 • Maxime Prevot (CDH)
 • Jean-Luc Crucke (MR)
 • Didier Gosuin (DéFI)

De thema's die aangesneden worden:

 • De arbeidsmarkt van de toekomst: Hoe kunnen we het aantal openstaande vacatures op de markt ingevuld te krijgen? Hoe kunnen we minder (jeugd)werkloosheid koppelen aan meer jobs en kansen op de arbeidsmarkt? Is dit een garantie voor een betere betaalbaarheid van onze sociale zekerheid?
 • Energie: Hoe zorgen voor betaalbare, zekere én milieuvriendelijke energie?
 • Mobiliteit: Hoe het toenemend aantal files terugdringen? Minder files betekent een betere combinatie tussen werk en gezin en betere prestaties op het vlak van milieu en duurzaamheid. Welke maatregelen nemen we?
 • Fiscaliteit: Hoe kan de fiscaliteit verder vereenvoudigd worden en garanderen we een fiscale cultuur van vertrouwen bij burgers en bedrijven?
 • Competitiviteit: Hoe kunnen we gaan voor nog meer competitieve bedrijven en dus meer private tewerkstelling?

Meest gelezen