2018 Invision

Rapper 21 Savage opgepakt en mogelijk VS uitgezet: "Hij is geen Amerikaan, maar een Brit"

De vooral in de VS erg populaire rapper 21 Savage is opgepakt en wordt mogelijk het land uitgezet omdat hij geen geldige verblijfsvergunning heeft. Volgens de Amerikaanse immigratiediensten heeft de rapper de Britse nationaliteit en is zijn imago "onecht".    

"De federale immigratiepolitie (ICE) heeft de onwettig aanwezige Britse burger Sha Yaa Bin Abraham-Joseph, ook bekend als '21 Savage', tijdens een gerichte operatie met federale en lokale autoriteiten opgepakt in de metro van Atlanta", luidt het in een officiële verklaring.

Volgens de immigratiedienst heeft onderzoek uitgewezen dat de 26-jarige rapper in 2005 als Britse tiener naar Atlanta gekomen is. Hij had een visum voor een jaar. Toen dat verlopen was, is hij in de VS gebleven. In interviews gaf 21 Savage meermaals aan dat hij in Atlanta opgegroeid is. Volgens een woordvoerder van de immigratiedienst is zijn publieke imago "onecht", aldus CNN.

De rapper zit momenteel in hechtenis in de staat Georgia en moet nu voor de rechter verschijnen wegens onrechtmatig verblijf in de Verenigde Staten. Hij riskeert het land te worden uitgezet. Savage werd in 2014 veroordeeld voor drugsfeiten, daardoor valt hij allicht niet onder de Dreamers-wet die illegalen beschermt die als kind naar de VS zijn gekomen.

Zijn advocaat Dina LaPolt verklaarde aan TMZ "hard te werken om meneer Abraham-Joseph uit detentie te krijgen, terwijl we met de autoriteiten samenwerken om elk misverstand op te klaren".

Wie is 21 Savage?

21 Savage is vooral in de VS een heel populaire en succesvolle rapper. Zijn tweede studioalbum "I am > I was" kwam in december binnen op nummer 1 in de Billboard-albumlijst. Lovende kritieken waren er voor de introspectie, de storytelling en de maturiteit van de songs. Hij nam ook nummers op met Drake, Post Malone en Cardi B. Hij staat bekend als een rapper die goede doelen steunt en heeft een project dat financiële geletterdheid bij kansarme kinderen wil bevorderen.

Bij ons is 21 Savage vooral bekend van zijn samenwerking met Post Malone in "Rockstar", eind 2017. Dat nummer werd twee keer genomineerd voor de komende Grammy's.

Meest gelezen