Druk wolvenweekend: is er een extra wolf in ons land? Of zijn Naya en August verhuisd?

Afgelopen weekend is er niet alleen een wolf gespot in het natuurgebied Solterheide in Oudsbergen, maar ook op nog twee andere plaatsen, meer in het oosten van Noord-Limburg. Een samenvatting van een druk wolvenweekend.

"Een maand geleden was er al een melding, meer uit het oosten van Noord-Limburg. En nu drie nieuwe op één weekend." Jan Loos van het meldpunt Welkom Wolf spreekt van betrouwbare waarnemingen. "Helemaal zeker zijn we natuurlijk nooit, zonder beeldmateriaal of DNA-materiaal. Maar de waarnemingen zijn allemaal even overtuigend. En het spoor in de sneeuw van afgelopen vrijdag in Solterheide wijst zeker in de richting van een wolf. Want voor een vos is die afdruk te groot."

Extra territorium of extra wolf?

"Het opvallende aan die nieuwe waarnemingen is dat die meer uit het oosten van Noord-Limburg komen", vult Loos aan. "Dat zou betekenen dat Naya en August richting Maasland aan het opschuiven zijn. Dat is niet ondenkbaar als je weet dat ze echt wel grote afstanden kunnen overbruggen. Maar als ze aan nakomelingen willen beginnen, verkleinen wolven het territorium net. Dus het zou ook kunnen dat er iets anders aan de hand is. Wolf Roger is ook op een dag Limburg binnen gewandeld. Dus misschien is er een nieuwe wolf naar Limburg gekomen. Maar momenteel is het allemaal nog onduidelijk. Nieuwe waarnemingen mogen altijd gemeld worden bij Welkom Wolf."

Meest gelezen