Aantal fietsers in Brussel is in 5 jaar tijd verdubbeld

Het aantal fietsers in Brussel is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Brussels Fietsobservatorium Pro Velo. De evolutie is ook de fietsers zelf niet ontgaan.

Volgens "Pro Velo" is het aantal fietsers in het voorbije jaar toegenomen met 15,7%. Ten opzichte van 2013 is dat aantal zelfs verdubbeld. Een ongelofelijke prestatie volgens Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet: "Het toont aan dat de Brusselaars voor het zadel gekozen hebben en dat het beleid nog verder en sneller moet gaan. Deze beweging mag niet stoppen". De Wetstraat is het drukst: in september werden daar meer dan 1.000 fietsers per uur geteld. Verder zijn ook de kruispunten Merode, Vlaamse Poort, Louiza-Baljuw en het kruispunt Kroon-Germoir drukke punten.

"Fantastische evolutie"

Els (foto) fietst al 15 jaar in Brussel. "Vroeger was je een beetje een vreemde eend in het verkeer, maar tegenwoordig staan we vaak al met drie, vier aan het verkeerslicht. Da's fantastisch om die evolutie te zien". Dries is iets voorzichtiger: "Ik woon al 18 jaar in Brussel en heb de zaken al positief zien veranderen, maar er is nog zeer veel werk nodig".

Meest gelezen