Afgebrand kunstwerk in Diest is heropgebouwd

In Provinciedomein Halve Maan in Diest zijn ze klaar met de heropbouw van het houten kunstwerk op het Boerenkrijgplein. Dat werd in augustus volledig afgebrand door vandalen.

Nadat vandalen eerder al de Schaffensepoort in brand hadden gestoken, ging ook het kunstwerk in de vorm van een gevallen boom aan het Boerenkrijgplein in vlammen op. Het kunstwerk was volledig gemaakt door vrijwilligers, en bestond uit tientallen boomstammen. Het was 15 meter lang, en 3 meter hoog. De boom was onder andere een populaire plek voor trouw- en communiefoto's.

In ere hersteld

"We hebben lang getwijfeld of we het kunstwerk opnieuw zouden zetten of niet", zegt verantwoordelijke van het project Erik Spiessens, "maar we hadden nog zoveel hout over dat we dan toch in december beslist hebben om ermee te starten." Ondertussen zijn vrijwilligers al een week druk in de weer om het kunstwerk opnieuw op te bouwen, en legden ze er gisteren ook de laatste hand aan. Vanaf volgende week kan je het kunstwerk weer gaan bewonderen.

Meest gelezen