AFP or licensors

Zeker twee doden bij overstromingen in Australië

In het noordoosten van Australië zijn door de zware overstromingen minstens twee mensen om het leven gekomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt. 

De lichamen van de slachtoffers, een man van 21 en een van 23 jaar oud, zijn gevonden in het water in de deels overstroomde stad Townsville. Er wordt vermoed dat ze maandag verdronken zijn.

De stad met bijna 190.000 inwoners is inmiddels uitgeroepen tot rampgebied, na dagenlang te zijn geteisterd door ongebruikelijk zware regenval. De plaatselijke brandweer schat dat meer dan 1.000 woningen zijn overstroomd. Inwoners van de stad maakten melding van krokodillen in het water, maar daar is tot op heden nog geen geval van bekend.

Dinsdag (plaatselijke tijd) werd de situatie al iets minder hevig, hoewel grote delen van de stad nog altijd onder water staan. Honderden mensen hebben hun huis moeten verlaten en hebben een noodonderkomen gekregen. Er wordt nog veel regen verwacht in de komende dagen, aldus de nationale weerdienst. Premier Scott Morrisson heeft al een bezoek gebracht aan de stad.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen