Na spectaculaire kluizenkraak zal BNP Paribas Fortis vandaag contact opnemen met getroffen klanten

Na de spectaculaire kluizenkraak in een bank in Antwerpen, zal BNP Paribas Fortis vandaag contact opnemen met de klanten van wie de kluis opengebroken of beschadigd werd. Hoe groot de buit precies is, is nog niet duidelijk. 

Het was hét verhaal van afgelopen weekend: dieven slaagden erin om de kluizenzaal van een bankkantoor van BNP Paribas Fortis in Antwerpen binnen te dringen via twee tunnels en de riolering. 

Vandaag zal de bank contact opnemen met de klanten van wie de kluis opengebroken of beschadigd werd. Gisteren kwam er veel commentaar van klanten die ontevreden waren omdat ze zo weinig informatie kregen. Maar de procedure schrijft voor dat alle klanten eerst een verklaring op eer moeten afleggen over de inhoud van hun kluis. Pas daarna krijgen ze te horen of er in hun kluis ingebroken werd. Hoe groot de buit effectief is, is nog niet duidelijk.

Ondertussen getuigt ook de eigenaar van het appartement van waaruit de dieven hun tunnel begonnen te graven. Hij verhuurde zijn appartement vanaf begin november, "aan twee mannen die er joods uitzagen". "Het waren zeer deftige mannen in kostuum. Niets leek erop dat zij in de riolering zouden kruipen. Ze zeiden dat ze het appartement als een pareltje gingen achterlaten. Dat hebben ze gedaan, maar wel een ander pareltje."

Bekijk hier de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen