Brugse grafdelver krijgt 12 maanden cel met uitstel voor grafschennis

Een Brugse grafdelver krijgt 12 maanden cel met uitstel voor grafschennis. Drie anderen hebben een opschortende straf gekregen. De vier werden vervolgd voor verschillende feiten van grafschennis, het fotograferen van lijken, het stelen van sieraden en het doorverkopen ervan. 

De feiten kwamen aan het licht toen de hoofdbeklaagde opgepakt werd tijdens rellen na de voetbalmatch tussen Club Brugge en Antwerp. Op zijn gsm vonden de speurders beelden van lijken en skeletten. Er werden ook gesprekken via Whatsapp gevonden waar foto’s met denigrerende commentaren gevonden werden

Maar één grafdelver, een 30-jarige man, werd veroordeeld voor 18 feiten van grafschennis en verboden wapenbezit. Hij krijgt 12 maanden cel met uitstel en een boete. Een tweede grafdelver werd veroordeeld voor één feit van grafschennis. Hij krijgt een opschortende straf. De twee overige beklaagden werden enkel veroordeeld voor heling van de gevonden sieraden. Ook zij krijgen een opschortende straf. 

De stad Brugge krijgt een schadevergoeding van één euro.

Meest gelezen