Duofiets te huur voor mensen met een beperking in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant heeft sinds vandaag twee fietsen voor mensen met een beperking die je kan huren om het Hageland per fiets te ontdekken. Er zijn ook fietsroutes uitgewerkt voor mensen met een beperking.

De nieuwe campagne van de provincie Vlaams-Brabant om fietsen te promoten kreeg de naam 'Iedereen op de fiets'. Met twee speciale fietsen voor mensen met een beperking wil de provincie graag zoveel mogelijk mensen laten proeven van het prachtige Hageland. 

Duofiets en rolstoelfiets 

"Dit is een bijzondere fiets voor bijzondere mensen. We willen echt iedereen op de fiets krijgen. Deze zomer hadden we al een proefproject met leenfietsen. Dat was een succes. Nu hebben we twee eigen fietsen voor het Hageland", zegt gedeputeerde Monique Swinnen.  "Het zijn twee modellen. We hebben een duofiets en een rolstoelfiets." 

Zo'n duofiets kost normaal 10.000 euro. Maar je kan de fiets dus nu via de provincie huren voor 28 euro per dag. Het station van Aarschot en het station van Leuven krijgen elk één fiets. Maar je kan ze ook bestellen op voorhand en laten plaatsen op een plek van jouw keuze.

Enthousiaste gebruikers 

Stefke Puttemans uit Hoegaarden is alvast heel blij met het initiatief. Hij testte deze zomer het proefproject uit.  "Ik ben fan van de rolstoelfiets. In de zomer heb ik die al eens gehuurd. Dat viel heel goed mee. Het is echt plezant en je kan echt buiten komen en overal naar toe fietsen. Dat is inclusie, iedereen mee."

Meest gelezen