Invision

"James Bond", "Captain America" en Jennifer Lopez presenteren Oscars

Nadat komiek Kevin Hart  begin december verstek had gegeven voor de presentatie van de Oscars, was nog maar de vraag wie de ceremonie ging presenteren. Na een storm van geruchten is er eindelijk duidelijkheid: we krijgen dit jaar geen presentator, wél een resem acteurs die de show in goede banen gaan leiden.

Wekenlang werd er gespeculeerd wie de presentatie van de Academy Awards op zich ging nemen. Toen de nominaties op 22 januari bekend werden gemaakt, was er nog geen vervanger aangekondigd voor Hart. Nu komt de Academy of Motion  Pictures eindelijk met nieuws naar buiten: Kevin Hart wordt niet vervangen. Verschillende  acteurs en actrices gaan de boel aan elkaar praten.

Acteur Chris Evans
2018 Invision

Marvel-acteurs en James Bond

Zo zullen Captain America-acteur Chris Evans, Captain Marvel-actrice Brie Larson en James Bond-ster Daniel Craig tijdens de ceremonie op het podium verschijnen. Verder zullen ook actrices Akwafina, Jennifer Lopez, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson en Constance Wu hun opwachting maken. Ook gewezen Oscarpresentatrice Whoopi Goldberg en voormalige Golden Globes-presentatoren Tina Fey en Amy Poehler zijn erbij. Het is de tweede maal dat de awards worden uitgereikt zonder host, in 1989 was dit ook het geval en toen presenteerden verschillende duo's de awards aan het publiek: Geena Davis en Jeff Goldblum, Goldie Hawn en Kurt Russell of Bruce Willis en Demi Moore.

Ook werd bekendgemaakt dat dirigent Gustavo Dudamel het LA Philharmonic-orkest zal begeleiden tijdens de uitreiking. Zij zullen onder andere de muziek verzorgen tijdens het eerbetoon aan alle overleden acteurs en actrices.

Excuses van Hart

Eerder was de Amerikaanse komiek Kevin Hart voorgesteld als presentator, maar hij stapte op nadat ophef was ontstaan over homofobe tweets en opmerkingen uit zijn shows van een aantal jaar geleden. Intussen heeft hij zich uitgebreid geëxcuseerd bij de LGTBQ-gemeenschap.

De 91e Acadmy Awards worden op zondag 24 februari uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood, Los Angeles.

Meest gelezen