Foo Fighters (l) en Florence (r) van Florence & the Machine.

Kerknet legt de heiligen in populaire muziek uit: wat heeft Foo Fighters met Sint-Cecilia?

Het hoeft niet altijd religieuze muziek te zijn voor Kerknet. De website van de katholieke kerk in Vlaanderen is gestart met een reeks over heiligen in de popmuziek.

Kerknet stelde vast dat in nogal wat popsongs heiligen naar voren komen, net als in het Franse chanson en rock. De website wil haar bezoekers die heiligen doen (her)ontdekken. Wie wil kan -mits registratie- zelf met suggesties voor de dag komen.

Per "artiest" is er een videoclip van het desbetreffende liedje te zien, met daarna wat uitleg over de heilige die de revue passeert. Kerknet citeert daarbij ook fragmenten van de tekst van het liedje.

De primeur was weggelegd voor de Foo Fighters met "Saint-Cecilia", de patrones van de muziek, en Florence + the Machine met "Saint-Jude" of de heilige Judas Taddeüs (niet te verwarren met Judas Iskariot).

Meest gelezen