Videospeler inladen...

Opnieuw plofkraak gepleegd op Argenta-kantoor: evacuatie afgelopen

Er is vannacht opnieuw een plofkraak gepleegd in ons land, in een Argenta-kantoor in Bree. Dat bevestigt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) aan VRT NWS. "De plofkraak is niet gelukt", laat Argenta weten. "Er is geen buit gemaakt." Intussen heeft ontmijningsdienst DOVO achtergelaten explosieven meegenomen om ze gecontroleerd te laten ontploffen.

Op een Argenta-kantoor in Bree is vanmorgen rond vier uur een plofkraak gepleegd. De politie en de ontmijningsdienst DOVO zijn momenteel ter plaatse. "De schade is aanzienlijk, aan het kantoor zelf, maar ook aan een appartement en een wagen in de buurt", zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V). "In de buurt staat een wagen met een Nederlandse nummerplaat, dat zou een aanwijzing naar de daders kunnen zijn." Het zou om drie daders gaan, van de verdachten is er momenteel nog geen spoor. De politie onderzoekt of er een link is met eerdere plofkraken.

Argenta laat intussen weten dat er geen buit gemaakt is. "De dieven zijn niet in de kluis geraakt", zegt Argenta-woordvoerder Christine Vermylen. "De dieven hebben explosieven aangebracht op de ATM-machine, maar de kluis is niet opengegaan. De bom heeft wel hun auto beschadigd, dus de dieven moesten te voet vluchten." Het kantoor zal vandaag gesloten blijven.

DOVO ter plaatse, politie evacueert buurt

Intussen is ontmijningsdienst DOVO ter plaatse gekomen. Zij hebben nog niet ontplofte explosieven ontdekt. De politie heeft daarop beslist om bewoners in een perimeter van honderd meter rondom het Argenta-kantoor in Bree te evacueren. Een honderdvijftigtal buurtbewoners moest zijn woning verlaten. Ze werden opgevangen in het stadhuis. Iets over 13 uur had DOVO de explosieven meegenomen, en kwam er een einde aan de evacuatie.

VRT NWS-journalist Stijn De Groote brengt verslag uit ter plaatse:

Videospeler inladen...

Meest gelezen