Videospeler inladen...

Anuna De Wever en Youth for Climate skypen met Greta Thunberg: "Jij bent onze inspiratie"

Vanavond heeft de eerste (virtuele) ontmoeting van de oprichters van Youth for Climate Belgium met de Zweedse klimaatspijbelaar Greta Thunberg plaatsgevonden. Anuna De Wever, Kyra Gantois en Adélaïde Charlier, het Waalse gezicht van Youth for Climate, spraken haar via Skype. Het gesprek zal later ook te zien zijn in ons VRT NWS-reportagemagazine "Pano".

Reportagemaker Sarah De Bisschop van "Pano" onderzoekt Youth for Climate en de manier waarop ze zich organiseren. Zij was aanwezig bij het gesprek: "Anuna De Wever, Kyra Gantois en Adelaïde Charlier, het Waalse gezicht van Youth for Climate waren enthousiast om eindelijk kennis te maken met Greta, die blijkbaar echt een rolmodel voor hen is. Het gesprek verliep hartelijk. Ze wisselden hun ervaringen uit over het feit dat de beweging internationaal groeit."

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen