Podvis#4: Oude vloek of nieuw wondermiddel? Confederalisme for dummies 

Deze keer duikt Podvis in de Belgische staatsstructuur. Els Aeyels onderzoekt wat confederalisme precies is en of het een oplossing kan zijn voor de constante, politieke discussies tussen België, Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Beluister hier de vierde aflevering van Podvis:

Luister ook naar Podvis op

In de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei haalde N-VA het begrip "confederalisme" weer van onder het stof. De partij wil van België een confederale staat maken, waarin Vlaanderen en Wallonië veel meer hun eigen zin kunnen doen. Een nieuwe staatshervorming staat daarmee weer op de politieke agenda.

Maar hoe werkt confederalisme in de praktijk? Is het haalbaar in ons land? Wat zijn de voor- en nadelen? En zijn er landen die we als voorbeeld zouden kunnen gebruiken? Els Aeyels zocht eenvoudige antwoorden op veel ingewikkelde vragen.

Meest gelezen