Videospeler inladen...

27-jarige man aangehouden voor kluizenkraak bij BNP Paribas Fortis in Antwerpen

In het onderzoek naar de bankkraak bij een filiaal van BNP Paribas Fortis in Antwerpen heeft de onderzoeksrechter een 27-jarige Belg van Georgische afkomst aangehouden voor zware diefstal en bendevorming.

Volgens onze informatie is de man gisteren bij hem thuis in Antwerpen opgepakt. Hij zou niet één van de huurders zijn geweest van het appartement van waaruit de tunnel naar de riolering gegraven werd. Wat dan wel zijn precieze rol zou zijn, is onduidelijk. De man heeft de Belgische nationaliteit, maar is afkomstig uit Georgië.

Zondagmiddag werd een inbraak vastgesteld in het bankkantoor van BNP Paribas Fortis op de Belgiëlei in Antwerpen. Inbrekers raakten op spectaculaire wijze in de kluizenzaal, via tunnels verbonden met de riolering. Volgens onze bronnen werden twintig tot dertig kluizen gekraakt. 

Het gerechtelijk onderzoek naar zware diefstal en bendevorming loopt intussen verder.  De verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Zijn advocaat wil tot dan geen commentaar geven op de aanhouding.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Onze justitie-experte Caroline Van den Berghe geeft meer uitleg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen