Videospeler inladen...

Zeker tien doden bij zware brand in Parijs, bewoonster opgepakt

Bij een zware brand in een appartementsgebouw van acht verdiepingen in het 16e arrondissement van Parijs zijn zeker tien mensen omgekomen. Er zijn ook meer dan 30 gewonden, onder wie verschillende brandweermensen. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Een bewoonster van het gebouw is opgepakt.

Meer dan 250 brandweermensen zijn de voorbije nacht en vanmorgen ingezet voor het blussen van een zware brand in een appartementsgebouw in de Rue Erlanger, niet ver van het stadion van voetbalclub PSG en de Eiffeltoren. De brandweer kon het vuur dat rond 1 uur vanochtend ontstond tegen de ochtend blussen. 

Ongeveer 50 bewoners werden gered, sommige via ladders, andere moesten van het dak worden gehaald. Ook verschillende flatgebouwen in de buurt zijn ontruimd.

(lees voort onder de video en de tweet)

Videospeler inladen...

Het aantal dodelijke slachtoffers is opgelopen tot tien. Er zijn ook meer dan 30 gewonden, onder wie verschillende brandweermannen. Een van de gewonden is er erg aan toe. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, want de bovenste verdiepingen van het gebouw zijn nog niet helemaal doorzocht. 

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal: (lees voort onder de beelden)

Videospeler inladen...

Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand, maar de procureur van Parijs Rémy Heitz liet weten hij uitgaat "van een criminele achtergrond". Een bewoonster van het gebouw is ondervraagd en in hechtenis genomen. Het zou gaan om een vrouw met psychische problemen. Zij zou vooraf gezien zijn toen ze ruziemaakte met een andere bewoner.

Videospeler inladen...

De Franse president Emmanuel Macron heeft op Twitter zijn rouw betuigd. Hij sprak ook zijn dank uit aan de brandweermensen.

Het Parijse stadsbestuur heeft in het gemeentehuis van het XVIde arrondissement een crisiscel opgericht om de getroffen bewoners bij te staan.

Meest gelezen