Ariane 5-draagraket brengt voor het eerst dit jaar satellieten in de ruimte

Een Ariane 5-raket heeft twee telecomsatellieten in een baan rond de aarde gebracht, zo heeft het Europees lanceerbedrijf Arianespace bekendgemaakt. Het was de eerste lancering van een Ariane 5-raket in 2019.

De draagraket was om 18.01 uur (23.01 uur Belgische tijd) van op de basis Kourou in Frans-Guyana vertrokken om twee telecomsatellieten uit te zetten: de HS-4/SGS-1 en de GSAT-31. De nuttige lading woog in totaal ongeveer 9 ton.

Arianespace is van plan om dit jaar in Kourou twaalf lanceringen uit te voeren: vijf met een Ariane 5, drie met een Sojoez en vier met een Vega-draagraket.

In juli 2020 worden de eerste lancering met de nieuwe Ariane 6 verwacht, waarmee vracht op een goedkopere manier in de ruimte moet worden gebracht.

  

Meest gelezen