Boormachines, 3D-printers en cava: bende opgerold die in ons land ladingdiefstallen pleegde

De politie heeft een bende opgerold die gespecialiseerd was in cargodiefstallen. Op autosnelwegparkings over het hele land braken de dieven in in vrachtwagens om de lading te stelen. De buit? Van alles. Van boormachines over 3D-printers tot cava of valiezen. Acht verdachten werden opgepakt, zeven van hen zijn ook aangehouden.

De politie heeft vorige week in ons land een bende opgerold die gespecialiseerd was in ladingdiefstallen. Op parkings van autosnelwegen braken de dieven in in vrachtwagens om de ladingen te stelen. Hun buit was van alles: boormachines, 3D-printers, cava, valiezen ... 

Vijf daders werden op heterdaad betrapt in de buurt van Grimbergen. Ze waren op de terugweg van een diefstal. Hun arrestatie verliep volgens de politie niet zonder slag of stoot: ze sloegen op de vlucht en verzetten zich stevig. 

Nadien volgden er nog 16 huiszoekingen, waarbij nog drie verdachten gearresteerd werden. Van de acht verdachten zijn er intussen zeven aangehouden door de onderzoeksrechter. Er waren maar liefst drie vrachtwagens nodig om het gestolen materiaal te verzamelen en over te brengen naar een veilige plaats.

Meest gelezen