Videospeler inladen...

Gestolen Zweedse kroonjuwelen teruggevonden in een vuilnisbak

In Zweden heeft de politie drie juwelen van de koninklijke familie teruggevonden boven op een vuilnisbak in een voorstad van Stockholm. Er wordt nu onderzocht of het inderdaad gaat om de gestolen juwelen.

De twee kronen en een bol ingelegd met parels, edelstenen en goud behoorden toe aan Karl IX, koning van Zweden tussen 1604 en 1611. Vorig jaar werden de drie juwelen echter gestolen uit de kathedraal van Strängnäs, ten westen van de Zweedse hoofdstad Stockholm. De dieven liepen weg met de juwelen en konden toen over een meer ontkomen met een motorboot.

Gisteren zijn de juwelen echter teruggevonden bovenop een vuilnisbak in een voorstad van Stockholm. De politie onderzoekt nu of het wel degelijk gaat om de gestolen juwelen. Mogelijk konden de dieven de juwelen niet kwijt op de zwarte markt en werden ze daarom op een erg zichtbare plaats gedumpt.

In het onderzoek is intussen een jongeman opgepakt, maar die ontkent elke betrokkenheid. De politie is ook op zoek naar andere daders, maar wil daar voorlopig niet veel over kwijt.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen