Videospeler inladen...

Griepepidemie officieel in het land en ze treft alle leeftijden

Er is officieel een griepepidemie in ons land. Afgelopen week raadpleegden in ons land 365 personen per 100.000 inwoners hun huisarts met griepverschijnselen. Daarmee is voor de tweede week op rij de epidemische drempel overschreden en spreken we nu officieel van een griepepidemie. In tegenstelling tot vorige week treft de griep nu alle leeftijdsgroepen.

Afgelopen week raadpleegden in ons land 365 personen per 100.000 inwoners hun huisarts met griepverschijnselen. Dat meldt Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid. Om van een officiële griepepidemie te kunnen spreken, moet de drempel van 157 consultaties per 100.000 inwoners gedurende twee opeenvolgende weken worden overschreden. Dat is nu dus gebeurd.  

We verwachten dat er nog enkele weken een stijging zal zijn van het aantal infecties

Nathalie Bossuyt, epidemioloog bij Sciensano

Nieuw is dat de griep bij personen van alle leeftijden toeslaat, terwijl vorige week vooral kinderen griep kregen. Het aantal infecties met ernstige verwikkelingen blijft wel beperkt. Het aantal mensen met griep blijft toenemen, al is het onvoorspelbaar hoelang de griep nog in het land blijft.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen