Jenne De Potter verliest zetel in Vlaams Parlement

Nu Joke Schauvliege ontslag heeft genomen als Vlaams minister, keert ze zo goed als zeker terug naar het Vlaams Parlement. Dat is slecht nieuws voor haar vervanger daar, Jenne De Potter. "Dat is het risico als je als eerste opvolger op de lijst staat", zegt De Potter.

Bij de Vlaamse verkiezingen stond Jenne de Potter, die ook burgemeester is van Zottegem, als eerste opvolger op de CD&V-lijst voor Oost-Vlaanderen. Toen Joke Schauvliege minister werd, belandde hij in haar plaats in het Vlaams Parlement. "Dat was een boeiende ervaring", verzekert de Potter. "Ik heb veel bijgeleerd in de vele commissievergaderingen. Maar ik ben vooral blij dat ik in sommige dossiers voor mijn stad en mijn streek een extra duwtje heb kunnen geven. Ik denk aan de NMBS-pendelparking en aan de vernieuwing van de Provinciebaan. Die moet dringend vernieuwd worden."

Onzeker

Aan die ervaring komt nu wellicht een einde. "Nu Joke Schauvliege is afgetreden als minister, zal ze wellicht opnieuw haar zetel in het Vlaams Parlement innemen. Dat betekent dat mijn mandaat dan eindigt. Maar dat is het risico dat je loopt wanneer je als opvolger in het Parlement terechtkomt." Jenne De Potter weet nog niet welke plaats hij op de CD&V-lijst zal krijgen bij de komende verkiezingen. "Alleen de lijsttrekkers zijn al bekend; de rest van de lijsten wordt één van de komende dagen vastgelegd. Welke plaats ik daarop krijg, weet ik vandaag echt nog niet", zegt De Potter.

kasto80

Meest gelezen