Koning Filip bezoekt Health House in Heverlee

Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan Health House in Heverlee. Een belevingscentrum over de toekomst van onze gezondheid en de gezondheidszorg. Je ziet er bijvoorbeeld hoe virtual reality gebruikt wordt in de geneeskunde.

Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan het belevingscentrum Health House in Heverlee bij Leuven. Hij kreeg er een rondleiding van directeur Isabelle Francois: "We zijn erg blij met het bezoek van de koning. We weten dat de koning heel erg geïnteresseerd is in gezondheid en technologie, en meer bepaald in hoe de technologie de gezondheid in de toekomst mee vorm gaat geven. We zijn vereerd dat hij komt kijken hoe de toekomst van de gezondheidszorg er zal uitzien."

Virtuele dissectie

Door middel van allerhande technologieën die visueel aantrekkelijk zijn, kan je bij Health House zien hoe die toekomst er zal uitzien. Zo is er bijvoorbeeld een virtuele dissectietafel waar je kan snijden in een lichaam zonder het bloed en de geurtjes. Je krijgt er een volledig beeld van het inwendige lichaam. "Er is ook een ruimte waar je een visuele scan kan nemen van je lichaam", zegt Isabelle Francois nog. "Er zijn ook heel wat 3D-films te zien, zoals een 3D-film over genetica en hoe de kennis van genetica zal ingeschakeld worden in de toekomst, bijvoorbeeld bij het maken van gepersonaliseerde medicatie." 

Foto: virtuele scan van het lichaam bij Health House

Science fiction

"Ik hoor vaak dat de manier waarop we dingen visualiseren 'science fiction' is", zegt Isabelle Francois. "Ik vind dat een compliment omdat het mensen gaat prikkelen, maar de inhoud die we laten zien is geen 'science fiction'. We laten dingen zien die binnen één, twee of drie jaar op de markt gaan komen. Het gaat om zaken die momenteel in ontwikkeling zijn zodat we met zekerheid kunnen zeggen: kijk, binnen één of twee jaar is bijvoorbeeld de artificiële pancreas op de markt, en daar ga je dan als diabetespatiënt gebruik kunnen van maken." 

foto: Isabelle Francois, managing director van Health House 

Meest gelezen