Bussen De Lijn rijden morgen weer tijdens ochtend- en avondspits in Limburg

De bussen van De Lijn zullen vanaf morgen weer rijden tijdens de ochtend- en avondspits. Overdag kan er nog wel hinder zijn op een beperkt aantal lijnen. De gesprekken tussen vakbonden en directie over de rij- en rusttijden evolueren in goede richting, klinkt het.

De staking van de chauffeurs van De Lijn Limburg duurt nu al drie dagen. Het conflict draait vooral rond de rusttijden. Volgens de chauffeurs kunnen ze die rusttijden vaak niet opnemen. Vandaag hebben de directie en vakbonden urenlang rond de tafel gezeten om een oplossing te zoeken voor het probleem.  De directie heeft vijf voorstellen gedaan en voorziet tegen het einde van het jaar ook 5 miljoen euro extra om het probleem van de rusttijden aan te pakken. 

Oproep om terug te rijden

De drie vakbonden hebben in de late namiddag de chauffeurs gevraagd om het werk morgen te hervatten en voor een normale dienstverlening te zorgen tijdens de ochtend- en avondspits. Volgens Geert Witterzeel van de christelijke vakbond "kunnen mensen die met de bus gaan werken en scholieren er op rekenen dat ze op hun bestemming geraken". Overdag kunnen er sommige lijnen wel verstoord zijn. Het gaat om lijnen waar er problemen zijn met de rusttijden. De vakbonden wil zo druk blijven uitoefenen op de onderhandelingen. 

Meest gelezen