AAIB /Reuters

Lichaam uit vliegtuigwrak Sala geborgen

 Het lichaam dat reddingsdiensten aantroffen in het wrak van het vliegtuigje van voetballer Emiliano Sala is geborgen. Dat meldt de BBC. Het vliegtuig verdween van de radar boven het kanaal, op weg van Nantes naar Cardiff. 

Sala ruilde in januari de Franse club Nantes voor Cardiff City. Op 21 januari, toen hij op weg was naar de Welshe hoofdstad, verdween zijn vliegtuig plots van de radar. Zondag ontdekten reddingswerkers het neergestorte vliegtuig, nabij het kanaaleiland Guernsey. Het is nog niet duidelijk of het gevonden lichaam van de 28-jarige Argentijnse spits is of van zijn piloot David Ibbotson.

Volgens het onderzoeksteam is het lichaam geborgen onder moeilijke omstandigheden. De operatie werd "op een zo waardig mogelijke manier uitgevoerd", klinkt het. De families van de twee slachtoffers werden voortdurend op de hoogte gehouden.

Meest gelezen