Vier mensen opgepakt in kader onderzoek Afrikaanse varkenspest

In de Gaumestreek zijn verschillende huiszoekingen geweest en vier mensen opgepakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de Afrikaanse varkenspest. Dat meldt het parket van Luxemburg. 

De Waalse openbare dienst Service public de Wallonie (SPW) is vanmorgen op de hoogte gebracht van het feit dat één van zijn boswachters opgepakt is en ondervraagd werd in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de varkenspest in de Gaumestreek in september. Eén persoon zou ook aangehouden zijn.

Dat maakt de SPW woensdagavond zelf bekend. Het zou gaan om een werknemer van het Waalse Département de la Nature et des Forêts (DNF). De ondervragingen zijn nog aan de gang.

De Ardennen worden al maanden geplaagd door de Afrikaanse varkenspest. Die wordt verspreid door everzwijnen.

Meest gelezen