Videospeler inladen...

Zuidelijke witte neushoorn zwanger in Pairi Daiza: "Blij om bij te dragen aan de redding van de dieren"

In Pairi Daiza is een zuidelijke witte neushoorn zwanger. Dat meldt het dierenpark. Wereldwijd zijn er nog zo'n 20.000 dieren over. De zwangerschap is volgens het park dan ook goed nieuws voor het voortbestaan van de ondersoort van de witte neushoorn. "We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan hun redding."

Er leven momenteel 4 zuidelijke witte neushoorns in Pairi Daiza: twee vrouwtjes, een kalfje van enkele jaren oud en een mannetje. Een van die vrouwtjes -Madiba- is nu dus zwanger. Neushoorns zijn 16 à 18 maanden zwanger, dus de geboorte is nog niet voor meteen. "Madiba is al even in verwachting, maar we zullen nog heel lang mogen wachten voor we het kalfje mogen verwelkomen", zegt Mathieu Goedefroy van Pairi Daiza aan VRT NWS. "Als alles goed verloopt zal het nog in 2019 zijn."

"Dat deze dieren bedreigd zijn is een understatement", onderlijnt Goedefroy. "Elk jaar worden er in Afrika duizenden afgeslacht door stropers voor hun hoorn en zelfs in Europa zijn ze niet veilig." Hij verwijst naar een incident van enkele jaren geleden. "Toen werd er in de omgeving van Parijs nog een neushoorn neergeschoten in een dierentuin door stropers", zegt hij. "Dus we zijn heel blij dat we kunnen bijdragen aan de redding van deze (onder)soort met behulp van ons neushoornproject."

Er zijn overigens ook twee olifanten zwanger in het dierenpark. "Dus 2019 wordt een bijzonder vruchtbaar jaar voor ons." De zuidelijke witte neushoorn is overigens niet te verwarren met de noordelijke witte neushoorn. Van die ondersoort zijn nog amper twee (vrouwtjes) in leven.

Bekijk hieronder beelden van de echografie van de neushoorn:

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen