Brussels Airlines schrapt pak vluchten door nationale staking op 13 februari: 11.000 reizigers getroffen

Brussels Airlines schrapt komende woensdag, de dag van de nationale staking, 150 vluchten, dat is twee derde van alle geplande vluchten. Dat heeft gevolgen voor meer dan 11.000 passagiers, meldt de luchtvaartmaatschappij. 

De getroffen passagiers krijgen een alternatief aangeboden of kunnen een terugbetaling vragen.  Een lijst van de geannuleerde vluchten staat op www.brusselairlines.com.

Brussels Airlines had eerder gezegd dat het maar 28 vluchten zou schrappen, maar met de informatie die ze nu heeft, is de luchtvaartmaatschappij van oordeel dat de impact van de staking veel groter zal zijn. Het gaat dan om de impact op het functioneren van de luchthaven, want bij Brussels Airlines zelf gaat volgens de woordvoerder iedereen aan het werk.  

De toestand kan zelfs nog verergeren, want volgens de vakbonden is de kans groot dat er op 13 februari geen enkele commerciële vlucht zal kunnen plaatsvinden in het Belgische luchtruim, omdat ook de luchtverkeersleiders van skeyes de oproep hebben gekregen om niet te werken.

Maaike Andries van Brussels Airlines geeft meer uitleg:

Videospeler inladen...

Meest gelezen