De vriendin van nieuwe minister Koen Van den Heuvel: "Hij neemt af en toe de auto en gaat vaak te voet"

Het is een fiere Katrien Partyka (CD&V) die aan de lijn hing bij Jeroen Guns in het programma "Start je dag". Haar vriend, Koen Van den Heuvel, werd gisteren aangeduid als opvolger van Joke Schauvliege, als Vlaams minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw.

Dat maakt Partyka, de burgemeester van Tienen, dus een beetje de "first lady" van het klimaat in Vlaanderen. Met de klimaatmarsen en de verkiezingen in het vooruitzicht ligt de druk voor de nieuwe minister hoog.  Maar Partyka is er gerust in. "Ik denk dat Koen al voor hetere vuren heeft gestaan. Hoe groter de uitdaging is, hoe meer redenen om eraan te beginnen", vertelt ze.

Koen heeft al voor hetere vuren gestaan

Groene jongen?

Volgens Partyka is Van den Heuvel geen typische "groene jongen", maar wel een modale Vlaming die af en toe eens de auto neemt en toch ook vaak te voet op pad gaat. "Koen heeft ook kinderen en de toekomst en luchtkwaliteit zijn dingen waar iedereen wakker van ligt. Iedereen wil graag een groene buurt en gezonde lucht. Ik denk dat je niet veel mensen gaat vinden die daar niet mee bezig zijn."

Koen Van den Heuvel was tot gisteren burgemeester van Puurs-Sint-Amands. Hun drukke agenda's als burgemeester op elkaar afstemmen was al geen eitje, maar nu Van den Heuvel minister wordt, zal dat zeker niet beter worden. "Daar heb ik gisteren toch even voor moeten slikken. Het ging sowieso niet gemakkelijk zijn met de verkiezingen in mei, dus we waren ons mentaal al een beetje aan het voorbereiden. Het zal allemaal wel lukken!"

Meest gelezen