Dubbel zoveel fietsenstallingen gepland aan station Gent

Eerder was al bekend dat de werken aan station Gent-Sint-Pieters langer zullen duren, wellicht tot 2028. Nu blijkt uit de nieuwe plannen dat er ook meer fietsenstallingen komen dan oorspronkelijk gepland.

Na een parlementaire vraag van CD&V-volksvertegenwoordiger Veli Yüksel aan minister François Bellot (MR) blijkt dat er dubbel zoveel fietsenstallingen komen als oorspronkelijk gepland. Dat is goed nieuws, zegt Veli Yüksel: "In plaats van de geplande 6.700 zullen er tot 15.400 geplaatst worden. Aan de achterkant van het station komt een forse uitbreiding, en ook aan de voorkant, aan de Prinses Clementinalaan, worden ook meer fietsenstallingen voorzien." 

In Gent was al langer kritiek omdat er te weinig plaats is voor het stallen van de fietsen in het nieuwe station. Het station trekt dagelijk 54.000 reizigers.

kasto80

Meest gelezen