GFT blijft her en der staan door solidariteitsactie bij afvalophalers

Door een solidariteitsactie van de vakbonden zijn bij afvalophalers Verko en Ivago heel wat werknemers niet komen opdagen. Het GFT-afval blijft alvast staan in Gent, Lebbeke en Wetteren.

Bij afvalophaler Verko zijn vanmorgen 11 werknemers niet aan de slag gegaan. Ze protesteren vanmiddag bij de rechtbank van Dendermonde tegen het ontslag van een vakbondsafgevaardigde. Toch zullen vandaag bijna alle rondes op de afvalkalender uitgevoerd kunnen worden, met uitzondering van GFT in Lebbeke en Wetteren. PMD wordt in deze gemeenten wel opgehaald.

Ook bij Ivago in de Gentse regio zijn er 61 mensen uit solidariteit niet komen opdagen. Daardoor kan niet alle afval opgehaald worden. "De ophaling van GFT is alvast geschrapt", zegt Ivago-woordvoerder Koen Van Caimere. "Wellicht zullen op veel plaatsen ook het glas en papier blijven staan."  Ook het recyclagepark van Drongen is vandaag gesloten door de vakbondsactie.

kasto80

Meest gelezen