Gloednieuwe trajectcontroles Sint-Lenaarts missen effect niet: na 5 weken al 4.300 boetes

In Sint-Lenaarts bij Brecht zijn vorige maand twee trajectcontroles ingevoerd en die hebben hun effect niet gemist. Op vijf weken tijd zijn er al bijna 4.300 boetes uitgeschreven.

Commotie op Facebookpagina

De trajectcontroles staan op de Hoogstraatsebaan tussen Sint-Lenaarts en Hoogstraten, en in de Bevrijdingsstraat, de weg naar Rijkevorsel. Toch blijkt niet iedereen op de hoogte van de nieuwe regeling. In de Facebookgroep Ge zij van Sintlennes age... regende het reacties van mensen die (soms zelfs meermaals) een boete in de bus hebben ontvangen.

"Mensen moeten zich aan de bestaande regels houden"

"Het is nochtans niet zo dat je er nu trager moet rijden dan voor de invoering van die trajectcontroles", reageert burgemeester Sven Deckers (N-VA). "Er wordt nu gewoon effectief gecontroleerd. Mensen moeten zich dus gewoon aan de regels houden."

 "We hebben echt geen geheim gemaakt van de invoering van de controles", gaat Deckers verder. "De toestellen staan open en bloot opgesteld. Daarnaast zijn er meer dan genoeg verkeersborden die aangeven dat er camerabewaking is."

Meest gelezen