Nicolas Maeterlinck

"Kris Peeters? Zeker geschikt als burgemeester Puurs-Sint-Amands"

Nu Koen Van den Heuvel (CD&V) minister is in de Vlaamse regering rijst de vraag wie hem zal opvolgen als burgemeester van Puurs-Sint-Amands. Radio 2 Antwerpen belde met de voormalige burgervader van Sint-Amands Peter Van Hoeymissen.

"Of ik het word? Dat moet nog besproken worden want wij hebben Koen niet meer gezien sinds zijn benoeming," vertelt Peter Van Hoeymissen (CD&V) op Radio 2. Tot vorig jaar was Van Hoeymissen burgemeester van Sint-Amands, de gemeente die met Puurs fusioneerde tot Puurs-Sint-Amands. In het nieuwe bestuur is hij voorzitter van het bijzonder sociaal comité, het voormalige OCMW. Heeft Van Hoeymissen geen zin om de draad als burgemeester terug op te pikken? "Ja ik heb het 6 jaar gedaan, dus uiteraard weet ik hoe het in elkaar zit. Maar ik wil eerst met Koen Van den Heuvel spreken vooraleer ik daar uitspraken over zal doen."

Peeters naar Puurs?

Is het een idee dat Kris Peeters van Antwerpen terugkeert naar 'zijn' Puurs? "U kan hem altijd vragen of hij dat ziet zitten," lacht Peter Van Hoeymissen. "Kris zou zeker geschikt zijn maar die piste ligt -denk ik- niet op tafel." De voormalige burgemeester van Sint-Amands verwacht in de loop van de dag duidelijkheid over de politieke toekomst van Puurs-Sint-Amands. "We zijn met CD&V als team naar de verkiezingen gegaan. Wie het ook wordt: dat zullen we als team bespreken. Het nauwe contact met Koen zal blijven ook nu hij minister is."

Meest gelezen