Limburgse bussen van De Lijn rijden opnieuw

Tijdens de ochtend- en avondspits zullen de meeste bussen van De Lijn in Limburg opnieuw volgens het boekje rijden. De voorbije dagen werd er gestaakt.

Er zouden vanmorgen wel nog problemen kunnen zijn op de stadslijnen in Genk en op lijn 36. In de hele provincie zijn er overdag nog prikacties mogelijk. De chauffeurs zullen hun rusttijd opnemen en dat kan tot vertragingen leiden.

Oplossing

Er is woensdag urenlang overleg geweest. De 3 vakbonden hebben met hun achterban overlegd, en hebben hen de 5 voorstellen van de directie voorgelegd.  De directie belooft ook eind dit jaar 5 miljoen euro extra budget voor pauzes tijdens diensten. Een akkoord is er nog niet, maar de 3 vakbonden hebben de chauffeurs wel opgeroepen om na drie dagen staken opnieuw aan het werk te gaan. Die oproep wordt dus vrij goed opgevolgd.

Meest gelezen