Norovirus houdt lelijk huis in rusthuis in Diksmuide: helft van de bewoners besmet

In woonzorgcentrum Yserheem in Diksmuide is bijna de helft van de 104 bewoners besmet geraakt met het norovirus. Dat is een virale infectie waardoor de bewoners last krijgen van maag- en darmklachten.

De schepen van Gezondheid in Diksmuide, Jan Van Acker, is zelf dokter. Hij liet verschillende maatregelen nemen in Yserheem. "Op elke verdieping staat er alcohol om je handen te wassen en te ontsmetten. Zo vermijden we contact tussen de zieken. Het norovirus is natuurlijk heel besmettelijk. Je kan alleen maar je best doen om het virus te isoleren."

Het hoogtepunt van de besmetting is net voorbij. Maar er zijn nu ook personeelsleden in het rusthuis Yserheem die het virus te pakken hebben. Ook in woonzorgcentra in Ruddervoorde en in Wijtschate brak het norovirus recent al uit. Wie besmet raakt, is er normaal gezien na enkele dagen bovenop.

Meest gelezen