Prins Laurent bezoekt Ter Heide in Genk

Prins Laurent en federaal minister van gelijke kansen Kris Peeters (CD&V) hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan Ter Heide in Genk. Ter Heide is een instelling voor mensen met een ernstige beperking. Daar werd vandaag "Eten is een feest" georganiseerd door Special Olympics Belgium.

De bewoners van Ter Heide werden vandaag in de watten gelegd met een gezond buffet met gerechten die ook geschikt zijn voor mensen met kauw- en slikproblemen. Er werden ook aangepaste bewegingsactiviteiten georganiseerd. Prins Laurent deelde na afloop de medailles uit. 

Proficiat


Kris Peeters was onder de indruk van de inzet van het personeel, de mantelzorgers en de vrijwilligers in Ter Heide. "Het is knap hoe het personeel hier samen met de ouders en de vele vrijwilligers er voor zorgen dat mensen die met een zware beperking door het leven gaan, ook kunnen sporten. En ook voor hen is gezond eten belangrijk."

Meest gelezen