Videospeler inladen...

Ook derde verdachte opgepakt voor spectaculaire kluizenkraak in Antwerpen

Er is vandaag ook een derde verdachte opgepakt in verband met de kluizenkraak bij een Antwerps bankkantoor dit weekend. Dat heeft het Antwerpse parket gecommuniceerd. Zondag roofden dieven 20 tot 30 kluizen leeg in de kluizenzaal van de bank.

Zondag werd een inbraak vastgesteld bij het bankkantoor van BNP Paribas Fortis in de Belgiëlei in Antwerpen. Inbrekers raakten via tunnels die waren verbonden met de riolering tot in de kluizenzaal van de bank. Daar roofden ze twintig tot dertig kluizen leeg. 

Maandag werd al een eerste verdachte aangehouden. De 27-jarige Belg van Georgische afkomst werd opgespoord via een slijpschijf die was achtergebleven in de tunnel aan de bank. Dat was zo'n uniek model dat de man kon worden getraceerd.  

Vandaag raakte bekend dat er nog twee verdachten opgepakt werden. De ene, een 28-jarige man, werd intussen aangehouden. Volgens onze informatie is hij een Antwerpenaar van Georgische afkomst. Hij zou opgespoord zijn door vingerafdrukken die werden teruggevonden in de Nerviërsstraat 40, van waaruit de inbrekers een tunnel groeven naar de riolering om de kraak te plegen. De andere man werd vanmorgen opgepakt en moet morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal dan beslissen of hij aangehouden wordt.

Verdacht voorwerp

Vandaag was de Belgiëlei, waar het bankkantoor zich bevindt, een tijd lang afgesloten. Arbeiders hadden bij de werken aan de tunnel en de riool een verdacht voorwerp teruggevonden. Het voorwerp zit in een bruine papieren zak, maar het is niet duidelijk waarover het gaat. Het voorwerp zou ongevaarlijk zijn, maar mogelijk is het wel belangrijk voor het onderzoek.

De politiediensten diepten een verdacht voorwerp op uit de riolering aan het bankkantoor waar de roof plaatsvond:

Bekijk hier nog eens de route die de inbrekers aflegden bij de spectaculaire bankroof dit weekend: 

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Onze reporter Koen Wauters in Antwerpen: "Het net rond de daders lijkt zich te sluiten"

Videospeler inladen...

Meest gelezen