Vrouw (74) uit Rumbeke verjaagt twee nepagenten: "Ik had meteen door dat ze niet echt waren"

In Rumbeke heeft een vrouw van 74 twee nepagenten weggejaagd. De twee stonden plots aan haar achterdeur en vroegen in het Frans met een smoes of ze even binnen mochten komen. De vrouw weigerde, omdat ze meteen door had dat er iets niet pluis was. "Ik zag en hoorde dat het geen echte agenten waren."

Eén van de nepagenten toonde de vrouw drie koperen olifantjes en een fotokader. De mannen hadden die even voordien gestolen toen de vrouw niet thuis was. Ze wilden de vrouw wijsmaken dat ze de dief hadden gevat.

Vermomd als politieagenten probeerden ze zo nog eens het huis binnen te geraken, zogezegd om te controleren of er nog meer gestolen is. Zo hadden ze nog meer buit kunnen maken.

"Buiten! Buiten!"

De vrouw van 74 uit Rumbeke was duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze begon te schreeuwen en lawaai te maken en de dieven sloegen op de vlucht. Ze reden weg in een auto met een Franse nummerplaat.

"Ik had meteen door dat het geen echte agenten waren, vooral omdat ze Frans spraken. Ik heb buiten om hulp geroepen. Als ze binnengeraakt waren ... dan waren ze mij 'meester' geweest! Gelukkig ligt hier geen geld in huis en mijn goudwerk ligt hier ook niet."

Meest gelezen