AFP or licensors

VS stuurt soldaten naar grens met Mexico in Texas

Het Amerikaanse ministerie van Defensie stuurt een 250-tal soldaten van Arizona naar een grensovergang in Texas. De aanleiding was een aantal meldingen over een grote groep migranten, op weg van het zuiden naar het noorden van Mexico.

Het Pentagon stuurt de soldaten naar de Eagle Pass. Het gaat om militair personeel, medisch personeel en ingenieurs die de douanediensten moeten bijstaan.

Het online politieke platform Animal Politico meldde dat een migrantenkaravaan van 1.600 mensen in Mexico aangekomen was in grensstad Piedras Negras, aan de overkant van de grens bij Eagle Pass.

Een andere karavaan met 3.800 mensen bevindt zich in de zuidelijk Mexicaanse staat Chiapas. De VS hebben recent het aantal militairen aan de grens met Mexico verder opgetrokken. Zondag kondigde het Amerikaans ministerie van Defensie aan 3.750 soldaten te zullen sturen naar de regio.

Meest gelezen