Videospeler inladen...

Twee doden bij brand in Dilbeek

Iets voor acht uur vanmorgen ontstond er een uitslaande brand in een dakappartement in Dilbeek. Twee mensen verloren daarbij het leven, hun identiteit is nog niet bekend. Het parket is ter plaatste voor een onderzoek.

De brand ontstond in een gebouw met drie appartementen. "De brandweer kreeg iets voor acht een oproep", zegt burgemeester van Dilbeek Willy Segers (N-VA).  Het bovenste dakappartement werd getroffen door een uitslaande brand. 

"Er was wat verwarring vanmorgen omdat het woonzorgcentrum Orelia Dilhome er vlak naast ligt ", zegt burgemeester Segers. "De brandweer is dan ook meteen met alle middelen vertrokken."

Even was er twijfel vanmorgen of dat centrum moest geëvacueerd worden, maar uiteindelijk bleek dat niet nodig.  "De brand is nu onder controle en het parket is ter plaatse voor een onderzoek", besluit Segers. 

Het parket doet een onderzoek naar de juiste omstandigheden van de brand en de identiteit van de slachtoffers.

Er is vooral schade aan het uitgebrande appartement, de twee andere appartementen in het gebouw zijn zo goed als gespaard gebleven.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen