(archieffoto)

Al drie dagen problemen met ventilatie in Rogiertunnel in Brussel

De Rogiertunnel op de Brusselse kleine ring is vanmorgen 1,5 uur in beide richtingen afgesloten geweest voor het verkeer, en dat was al de derde keer deze week. Er zijn problemen met de ventilatie en die raken voorlopig niet opgelost.

De Rogiertunnel was vanmorgen tussen 6 uur en 7.25 uur dicht door problemen met de ventilatie. "Als een aantal ventilatoren in een tunnel niet meer werkt, wordt de tunnel om veiligheidsredenen gesloten", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Het is al de derde keer deze week dat de tunnel afgesloten moest worden. Dat leidt telkens tot veel hinder voor wie Brussel inrijdt via Koekelberg.

Straks overleggen de bevoegde diensten om een oplossing te zoeken. "Er zijn al reparaties uitgevoerd en er zullen er nog volgen. We zoeken naar duurzame oplossingen in afwachting van de grondige renovatie van de Rogiertunnel. Die is gepland voor 2022-2023", zegt Paemen.

De Rogiertunnel is een van de vier wegtunnels die in 1957 in Brussel werden geopend voor het verkeer (naast de Stefaniatunnel, de Louizatunnel en de Kruidtuintunnel) met het oog op Expo 58.

Meest gelezen